Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Питання в тому, що українство – це не про національність і не про паспорт. Українство – це стан, внутрішній стан людини. Як передати душевний настрій, як передати стан поєднання всесвіту, людини й свободи. Тільки виключно через творчість», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, душевний стан українці можуть передавати через малювання, вірші, спів і навіть через усмішку. Як наголосив Олександр Новохатський, вкладати Україну можна не тільки в матеріальні речі, зокрема українці часто вкладають свій настрій у пісні. Українська пісня йде від того стану, коли людину ніщо не стримує, коли співає серце.

«А серцю не накажеш співати в неволі, серцю не накажеш співати примусово. І тому українські пісні від серця, саме від стану українства відрізняються неймовірною енергетикою, яка просто не лишає людей байдужими», - заявив Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський повідомив, як треба будувати соціальну систему в державі.

Також Знай.ua повідомляв, що Юлія Глушко розповіла, де відбулося становлення найкращих музикантів Радянського Союзу: «Треба було підігрівати всю Україну».