Про це він розповів у програмі «Воєнний квартал».

«Риторика погроз від росії постійна, ядерний шантаж, тощо. Але змінюється контекст. Українські війська ближче до Херсону, російські сили там страждають через логістику. Вони дещо виснажені, незважаючи на те, що росія намагається зараз відчайдушно будувати якісь переправи чи відновлювати мости, по яким наносять удари українські війська, і перекидати туди підкріплення», - пояснює Олександр Мусієнко.

Отже, констатує він, росія розуміє, що Україна все ж таки має певну перевагу на херсонському напрямку. До того ж, додає експерт, втрата Херсону для росії буде надзвичайно болісною, адже це їхній єдиний рубіж на Правобережжі, це взагалі єдина українська територія на Правобережжі, яку вони контролюють, яка під їхньою окупацією.

Окрім цього, додає він, утримання Херсону дає росіянам можливість продовжувати рух далі на Миколаївщину, Одесу, можливо, Кривий Ріг, але це тільки в їхній логіці і за умови успішної мобілізації. Насправді ж, констатує експерт, ситуація складається зовсім інакше.

«І третє – це ж іміджева катастрофа всередині росії. Це ж не Лиман втратити навіть чи інший населений пункт. Це ж катастрофа, тому що це єдиний український обласний центр, який росія окупувала. Плюс вони його вже анексували, вони прийняли рішення, що це вже ж російська територія, за їхньою логікою. Але ми розуміємо, що насправді окупована», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що сьогодні білорусь втрачає останні ознаки своєї суверенності.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про створення об’єднаного угруповання військ білорусі із росією.