Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Про виключення росії зі складу учасників МАГАТЕ зараз не йдеться, тому що виключити росію зі складу МАГАТЕ – це все одно, що випустити божевільного з бритвою на вулицю», - підкреслює Олексій Кущ.

До того ж, нагадує він, на території росії перебуває дуже багато ядерних об'єктів і це навіть якщо говорити лише про цивільний, так званий мирний атом, без урахування військових об'єктів. Тому, констатує економіст, виключати росію з МАГАТЕ не будуть.

Проте, констатує гість програми, МАГАТЕ може вводити санкції, наприклад, заборонити вводити в експлуатацію нові атомні об'єкти, які будує Росатом по всьому світу. За його словами, Росатом будує велику кількість атомних блоків у всьому світі, далі МАГАТЕ вивчає цей об'єкт і видає свій висновок щодо того, наскільки він відповідає міжнародним стандартам.

«Так от МАГАТЕ може зі свого боку заявити, що він не прийматиме ці об'єкти і, відповідно, ті країни, які є учасниками МАГАТЕ, повинні будуть розірвати свої контракти з Росатомом. Це було б дієвим методом тиску на росію, Росатом дуже залежить у частині свого технологічного розвитку від зовнішніх замовлень», - пояснює Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Литвин повідомив, чому Китай не хоче псувати відносини з ЄС та США.

Також Знай.ua писав, що Новохатський припустив, як збільшити стійкість системи електропостачання в Україні.