Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Як розповідає гість програми, дату візиту Штайнмаєра в Україну було заплановано на 20 жовтня, але і Міністерство закордонних справ, і Міністерство внутрішніх справ Німеччини, і Служба безпеки категорично не рекомендували йому його здійснювати та радили перенести. Він додає, що це, очевидно, було пов'язане із ракетним терором. Проте, констатує експерт, візит відбувся і, судячи з його проміжних результатів, для Києва він виявився успішним.

«Пам'ятаєте візит Макрона ще навесні, який хотів зберегти обличчя путіну? Після того, як йому влаштували екскурсію до Ірпені та Бучі, він думав про збереження власного лиця і вже не заїкався про збереження обличчя путіна», - згадує Андрій Золотарьов.

Тепер, констатує він, Франція надає військову допомогу Україні, її артсистеми працюють тут на фронті. Водночас Німеччина, зазначає політолог, постійно гальмувала поставки та блокувала навіть їхнє обговорення. Тепер же, розмірковує він, це зміниться, тим більше, що Штайнмаєр ховався у бомбосховищі.

«Я думаю, що ця фраза, що все набагато гірше, саме відображає, що в нього дещо змінилася оцінка ситуації. Очевидно, це вплине на те, що та частина німецького політичного істеблішменту, яка схильна домовлятися, враховувати інтереси путіна, на тлі таких заяв буде змушена зробити крок назад. Тобто в плані того, щоб усунути ці настрої в політичному бомонді, а, так чи інакше, Німеччина – це лідер Євросоюзу, візит Штайнмаєра був дуже важливим», - робить висновок Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Грабський розповів, що підрив Каховської ГЕС завдасть шкоди насамперед російським військам.

Також Знай.ua писав про те, що у Міноборони розповіли про швидке повернення Херсона, а також зробили пропозицію Заходу.