Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, нещодавній танковий скандал, який виник навколо Польщі та її прагнень отримати танки то від США, то від Південної Кореї, не маючи на це достатнього бюджету, цікавий у кількох моментах. Зокрема, пояснює він, ніхто у світі просто так нічого не дає, за все потрібно платити, а Польща хотіла отримати гроші від Євросоюзу, політично йдучи у фарватері його конкурентів.

«Коли мене запитують, чи зможе Британія побудувати альтернативу НАТО, зробити своє британське НАТО, я відповідаю «ні». І як приклад наводжу цю ситуацію. Що заважало Британії виділити Польщі ці гроші навіть у кредит? Але з Лондоном гробова тиша стоїть на це питання», - констатує Руслан Бізяєв.

На його думку, ця ситуація в історичному плані нагадує березень 1939 року, коли Польща отримала від Британії гарантії безпеки. За словами політолога, це були такі гарантії, які Польща на той час навіть не просила і які вона після того, як отримала, попросила зробити дипломатичною таємницею, але так не сталося.

«Найближчим часом, враховуючи конфлікт між Францією та Німеччиною, я думаю, наврядчи Євросоюз буде спонсором переозброєння будь-якої східноєвропейської країни. А без грошей у наш час тобі і патрона не продадуть», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній пояснив, як необхідно зараз організувати економіку в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, як зміниться ставлення Німеччини до війни після візиту Штайнмаєра.