Про це він розповів у програмі «Азбука війни».

За словами експерта, немає ніякого робочого алгоритму на 100%, як боротися з дронами, оскільки йдеться про радіохвилі. Як він зазначає, тут потрібно використовувати систему радіоелектронної боротьби.

«Як працює РЕБ? Він глушить канал цього зв’язку і кількість супутників падає. Це проблема для дрона та оператора дрона, якщо він не вміє керувати дроном без супутників і він не зможе літати на передовій», - пояснює Антон Фролов.

Він зазначає, що і росіяни глушать наші канали зв’язку, і ми – їхні. Водночас військовий підкреслює, що ЗСУ мають дуже потужні пристрої, щоб глушити будь-які канали, які використовують дрони. Як він пояснює, поки дрон має цей сигнал від супутників, ним можна стабільно і спокійно керувати, прогнозовано, не обов’язковий навіть війзуальний контакт, він є не завжди, картинка на гаджеті теж може зникати.

«Коли в тебе немає зв'язку із супутниками, немає картинки на гаджеті і немає зв'язку з пультом, це вже велика проблема, ти вже дрон не повернеш ніколи. Він впаде, він може сісти, у нього є загальні налаштування, тому що це дуже розумний пристрій. Коли в нього сідає батарея, він починає сідати, коли зникає зв’язок із пультом, він теж може почати сідати. Якщо у нього є сигнал супутників, він може повернутися», - розповідає Антон Фролов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фролов повідомив, яка наразі роль дронів у війні.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи зможе Британія побудувати альтернативу НАТО.