Про це він розповів у програмі «Азбука війни».

Як зазначає оператор дронів, загалом використовується просто вертикальний скид: підлетіли, прицілилися добряче і скинули. До того ж, додає він, це листівку якусь можна скинути і з великої висоти, там не важлива точність влучання, а для того, аби влучити припасом, потрібно спуститися нижче, 70, 50 метрів. Тому, констатує гість програми, і буває, що по дронах стріляють, попадають.

«Але є в мене знайомі спеціалісти, які скидають заряди під час пікірування, вони спускаються до 20, 15 метрів, пікірують і скидають доволі точно снаряд, навіть кумулятивні, закидують у моторний відсік і зразу йдуть далі. Це їм допомагає, тому що, коли дрон висить, він дуже уразливий, на когось цілишся ти, а хтось цілиться у тебе. Вони ж не використовують цю тактику. Вони підлітають, бачать ціль, починають на неї пікірувати. Вони довго тренувались, але в них це дуже добре виходить», - розповідає Юрій Мінзов.

Також він зазначає, що розвідувальні та ударні дрони потрібно використовувати разом, один без другого вони не можуть працювати. Як пояснює гість програми, ударний дрон несе із собою велику вагу, заряд його батареї використовується нещадно і у нього дуже мало часу на те, аби підлетіти, прицілитись і скинути снаряд. Тому, підсумовує він, спершу має йти розвідувальний дрон, який знайде хорошу ціль.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мінзов повідомив, чи є в Україні масове виробництво дронів.

Також Знай.ua писав про те, що Фролов повідомив, яка наразі роль дронів у війні.