Про це він розповів у своєму блозі.

«Держава не повинна визначати перелік найважливіших медичних послуг, а це повинні визначати громадяни», - зазначив Анатолій Якименко.

Як розповів експерт, держава не може фінансувати абсолютно усі медичні послуги для своїх громадян, аби українці могли безкоштовно проходити лікування, тому державою був прийнятий перелік першочергових послуг. На думку публіциста, це не правильно, бо громадяни повинні самі вирішити, які медичні послуги є першочерговими.

«Якщо держава чесно визнала свою некомпетентність, то ця чесність не є чеснотою. Держава зізналася, що вона не може фінансувати всього лікування», - підкреслив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, держава визначила, що головні напрямки фінансування медицини – це акушерство, кардіологію і неврологію, а все інше не потрапило у пріоритетність.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Мінзов розповів про майстерність ЗСУ у використанні дронів.

Також Знай.ua публікував думку Анатолі Якименка, що страхова медицина – це посередництво.