Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«До інтенсивності використання авіації у бойовій обстановці російські повітряно-космічні сили не готові. Не готові з різних причин», - заявляє Роман Світан.

Перш за все, пояснює він, армія рф використовує летальні апарати, які створені на базі старих радянських апаратів. Тому, додає експерт, вони ущербні за певними параметрами, двигунами, авіаційним обладнанням, авіонікою, їх дуже складно відновлювати і вони дуже складні в експлуатації.

«Тобто технічна складова не готова до війни як такої. Те, що виконали російські інженери на базі старих радянських розробок – це так звані вундервафлі. Вони не готові до потужних боїв як таких. Тому вони дуже швидко ламаються власними силами, а відновлювати їх дуже складно. Літнього складу у російських військах, тих, які можуть виконувати бойові завдання, також обмежена кількість», - розповідає Роман Світан.

За словами гостя програми, ми вибили у них основний склад авіаційної техніки: це понад 200 літаків та більше 200 вертольотів, а понад 500 бортів ВКС ми вивели з бойового чергування. Крім цього, додає він, ми також приземлили понад тисячу найпідготовленіших льотчиків. Як пояснює експерт, літак можна за рік зробити, а льотчика підготувати до рівня виконання бойових завдань – 7-10 років, тож ми вибили у них основне.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв пояснив, що російсько-українська війна запустила процес руйнування старого світу.

Також Знай.ua писав про те, що Михайло Шейтельман прокоментував останні заяви путіна.