«Якщо є країна, то є культура, якщо немає культури, країна гине. Тому це два поняття одного рівня – країна і культура. Є культура – є країна. Нема культури – нема країни. У нас дуже культурна країна», - підкреслює автор проєкту «Велика Сімка» Юрій Комельков.

Як він розповідає, проєкт реалізували ще рік тому, коли з’явився рейтинг визначних українців, робота яких повпливала на історію нашої держави ще від києво-руських часів. У цьому рейтингу, зауважує автор проєкту, і були ці 7 художників, роботи яких сьогодні представлені на виставці: Олександр Архипенко, Михайло Бойчук, Анатолій Криволап, Казимир Малевич, Георгій Нарбут, Марія Примаченко та Тарас Шевченко.

За його словами, чи не найвідомішою сьогодні стала скульптура Шевченка з Бородянки, яка змогла вистояти під російськими обстрілами, але отримала безліч пошкоджень. Як підкреслює автор проєкту, ця скульптура стала прикладом знищення української культури, до неї навіть приїжджали чи не всі лідери держав світу, які підтримують нас у цій війні.

«Мистецтво народжує будь-що і воно залишається на віки. Тому ми маємо пам’ятати нашу історію, культуру, мистецтво, просувати її. І саме мистецтво надихає великі правильні звершення», - констатує президент благодійного фонду «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах повідомив, чи можуть вибори в США вплинути на допомогу Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Світан розповів, як ЗСУ вдалося знищити багато авіації рф.