Про це він розповів у себе у блозі.

«Взагалі у найближче десятиліття, я думаю, спалахне приблизно скрізь, тому що дуже багато залишилося заморожених конфліктів на пострадянському просторі, у Європі, в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, у Середній Азії. Питання я поставив би так: де спалахне першим?», - розмірковує Руслан Бізяєв.

Так на око, зазначає він, можна сказати, що підгоряє в Європі, грецько-турецька криза, Балкани, періодично то спалахує, то затихає в Середній Азії, Кавказ. Також політолог нагадує про постійні взаємні територіальні претензії у трикутнику Японія-Китай-Південна Корея, залишаються Курили. На всіх цих точках, стверджує він, може спалахнути конфлікт.

За словами експерта, з'явилися перші передумови, що буде закрито майже 25-річний вірмено-азербайджанський конфлікт. Проте, наголошує він, закрито, а не вирішено. Щодо статусу Нагірного Карабаху, то, на думку експерта, його визначатимуть політики вже наступної доби.

«Щодо Тайваню. Справа в тому, що, наскільки я розумію, доки не буде повністю виведено виробництво чіпів, навряд чи буде війна. Війна – це продовження політики іншими засобами. Те, що робить зараз Сі Цзіньпін, це зрозуміло, але немає мобілізації. І я поки що не бачу передумов до того, щоб Китай зміг провести десантну операцію, а Тайвань – це острів. Якщо ми з вами згадаємо історію, то дійдемо висновку, що завоювати та хотіти – це різні речі», - пояснює Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак повідомив, про що свідчить виступ Ілона Маска на G20.

Також Знай.ua писав про те, що Табах повідомив, чи можуть вибори в США вплинути на допомогу Україні.