Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Коли можна зменшити платіжки за воду? Якщо водопостачання відсутнє до 6 годин на добу, то за кожну добу порушується допустиме відхилення, сума у платіжці має зменшуватись на 3,3%. При цьому загальний період без води повинен становити до 30% від загального часу надання послуги. У разі 5 таких відключень за місяць сума у платіжці має зменшитись на 16,5%», - пояснює Катерина Котенкова.

Щодо електроенергії, розповідає вона, то всі будинки та квартири українців оснащені лічильниками, а відтак норм щодо перерахунку сум у платіжках у разі відключення електроенергії немає. Отже, констатує журналістка, якщо електроенергію відключено, то суми у платіжках зменшуватимуться через скорочення обсягів споживання, які відображаються у лічильнику.

«Коли можна зменшити платіжки за опалення? В українців є можливість вимагати перерахунку сум у платіжках, якщо у квартирі холодніше, ніж 18 градусів. За кожну добу порушення норми сума у платіжці має зменшитись на 3,3%», - зазначає Катерина Котенкова.

За її словами, температура гарячої води в будинку має бути від 70 до 75 градусів, якщо ж вона нижча, то суму у платіжці можна зменшити. Зокрема, пояснює журналістка, якщо температура від 45 до 49 градусів, тариф має знижуватись на 10%, а якщо від 40 до 44 – на 30%, якщо ж нижча 40 градусів, то платити можна за тарифом як за холодну воду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, через руйнування енергетичної інфраструктури електроенергія в Україні продовжить дорожчати.

Також Знай.ua писав про те, що кияни обурюються несправедливістю щодо вимкнень світла.