Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає політолог, у нашому інтернет-просторі, у наших медіа, телеграмі вже 2 доби обговорюється так звана формула Саллівана, публікували навіть її ключові позиції. Зокрема, зазначає він, йдеться про заморозку конфлікту по лінії Дніпра, повернення ЗАЕС в енергетичну мережу Україну, виплату у наступному році величезної компенсації Україні як у формі кредитів, так і у формі грантів для відновлення економіки, водночас цифри називають різні від 50 до 500 мільярдів доларів.

«І так, скажемо, ми матимемо наступну ситуацію: фронт – статус-кво, Україна отримує мирний перебіг, починаються передвиборні кампанії і потім шукають певні подальші політичні кроки, які могли би привести від перемир’я до миру, при цьому питання Криму на 7 років виноситься за лаштунки перемовин. Наскільки робоча ця формула? На мою думку, взагалі не робоча, тому що вона не вирішує жодного питання, ні питання України, ні питання росії», - пояснює Руслан Бізяєв.

Принагідно політолог зазначає, що в новітній історії такі приклади вже були. Зокрема, він говорить про Мінські угоди, під якими ще не встигла навіть паста засохнути, як на додачу почали з’являтися різного роду формули, які би мали допомогти їх виконати, наприклад, формула Штайнмаєра. Тим не менш, констатує експерт, все це аж ніяк не призвело до виконання Мінських угод, а ключова їхня проблема полягала навіть не у політиці, військовій справі чи у змінах до Конституції, а саме в ідеологічному протистоянні.

«Поки це ідеологічне протистояння буде тривати, я не бачу передумов для сталого миру і заключення якоїсь нормальної мирної угоди. В принципі, це підтвердив і головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний, який сказав, що армія не прийме жодних мирних угод, які чіпляли би територіальну цілісність України станом на 1991 рік. А територіальна цілісність України на 1991 рік – це зокрема і Крим. Наскільки я розумію, зараз ця ситуація не прийнятна для росії», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, який у путіна план після поразки росії у війні.

Також Знай.ua писав про те, що Разумков розповів, які політики потрібні українцям після війни.