Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Європі потрібен мир тут, тому що Європа дуже хоче відновити свої контакти та контракти з росією з погляду газу, нафти тощо, тому що німецька економіка летить у тартарари без дешевих російських енергоносіїв. І за ці 8 місяців, на жаль для всіх нас, німецька та взагалі вся європейська економіка не змогли вирішити з погляду кількості та ціни питання альтернативи російським енергоносіям», - пояснює Дмитро Співак.

Саме тому, констатує він, Шольц літав не до Вашингтона, а до Пекіна. Якось, зазначає експерт, Шольц сказав, що економічна велич Німеччини усі ці роки трималася на 2 китах: це дешеві російські енергоносії та дешева китайська робоча сила, китайський ринок.

«А тепер ось тренди змінилися і Німеччина залишилася біля розбитого корита. І тому Шольц полетів до Пекіна сказати, що готовий співпрацювати, не Вашингтоном єдиним. І зрозуміло, що там говорили і про росію також», – констатує Дмитро Співак.

Зараз же, розповідає гість програми, є 2 геополітичні трикутники: США-Великобританія-Франція та другий – Китай-Індія-росія. А Шольц, додає він, починає виявляти тяжіння до співпраці з Китаєм. В Африці, зазначає експерт, економічна експансія Китаю, вони витісняють звідти багато транснаціональних корпорацій, зокрема американських, а Близький Схід перестав грати на США і веде свою гру.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен повідомив, чому росії вже не вдається виправдати втечу з Херсона.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, чи варто звертати увагу на заяви рф.