Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Якщо подивитися на Україну та росію – чим ми відрізняємося? У них закрита політика, у них політика, яка робиться в кремлі і робиться однією людиною фактично, на ньому, як на шампурі, гірлянди всіх рішень. Він делегує повноваження, але насправді ця політика йде згори», - пояснює Вадим Карасьов.

А в Україні, зазначає він, політика йде знизу, з боку громадської думки, це преса, медіа, просто політичний процес. Зрештою, нагадує експерт, у нас було стільки Майданів, політика дещо вулична.

«Я не кажу, що це погано чи добре. Я просто констатую, що у нас гіпердемократія, яка має свої недоліки, супервідкритість, надпублічність і іноді це шквал, іноді воно має контрпродуктивний характер, коли ця надпублічність скрізь сочиться, хтось має постійно щось про політику говорити, політизовані маси дуже, політизація взагалі», – розповідає Вадим Карасьов.

А в росії, констатує експерт, все закрито, народ мовчить, еліта керує. У той же час у нас, додає він, політика більш популістична, це плебісцитарне лідерство, тому що президент – це плебісцитарний лідер, який спирається на маси, а для того, що він спирався на маси та маси його підтримували, він має постійно комунікувати навіть безпосередньо, минаючи еліти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко прокоментував інцидент із ракетою на території Польщі.

Також Знай.ua писав про те, що Ауслендер розповів, чому Ізраїль не підтримав резолюцію щодо створення реєстру збитків від агресії рф.