Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, сьогодні в Україні потрібно закінчити певною мірою світоглядну роботу, зокрема, розібратися із забороненими партіями. Як він відзначає, хіба можна їх назвати забороненими, якщо їхні депутати все одно працюють у Верховній Раді та просувають свої інтереси.

«Це треба довести до кінця. Ви же бачите, який настрій у суспільства. Можна провести дослідження і ще раз подивитися, я думаю, що ми отримаємо десь більше 80%, якщо не 90%, позиції, про яку я вже пів року кажу, що депутати заборонених партій не мають залишатися з мандатами. Це майже 4 000 депутатів місцевих рад і десь 40 із чимось депутати ОПЗД Верховної Ради. Ну от забрали там уже 4 чоловіки, 2 забрали, які недавно втратили громадянство», - повідомляє Микола Томенко.

Як він зазначає, реалістичне рішення вже пропонувалося. Як мінімум, пояснює він, на посадах виконувачів обов’язків національних заповідників не повинні бути люди, що підтримують хоч якісь зв’язки із москвою, їхньою церквою, мають їхні дипломи чи грамоти. Експерт підкреслює, що йдеться про стратегічні світоглядні об’єкти, а відтак і керівництво має бути відповідним.

«Тому Києво-Печерська, Почаївська і Слов’яногірська лаври повинні бути як мінімум у державній власності, а там далі розберемося. Це ж теж екстериторіальна зона, тут не можна зайти. Ну як це на територію України ми не можемо нікуди зайти? Значить, так не може бути. Тобто ми повинні перевірити, подивитися і так дале. Еволюційним і спокійним шляхом і проросійські партії, і проросійські медіа, і проросійські релігійні організації потрібно поставити під відповідальність закону», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому ракета впала на території Польщі.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, хто може не платити за комуналку в часи війни.