Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Давайте згадаємо, із яким великим очікуван ням всі думали, що ось-ось Гаазький суд винесе рішення, але те, що відбулось вчора, дуже багатьох юристів, правників, експертів ввело у ступор. Чому? Тому що це не рішення міжнародного трибуналу, в Амстердамі засідав окружний суд округу Гааги. Як би сказали у нас, Печерський суд – найбільш справедливий суд у світі», - розповідає Руслан Бізяєв.

Як він підкреслює, експерти, міжнародники та правники так і не отримали відповідей на свої питання щодо цього інциденту. До того ж, додає політолог, не показали навіть супутникових фотографій, не було перехресних допитів, питання залишилися, але попередні висновки зробити можна.

«Більше немає жодної довіри до так званих міжнародних судів. Ера міжнародних судів завершилась. Тому всі резонансні справи, про які, зокрема, запитували мене, починаючи з подій на Майдані, Крим, Донбас, Маріуполь, Одеса, 24 лютого 2022 року, - все ж таки, я думаю, це буде юрисдикція національних судів», - переконаний Руслан Бізяєв.

За його словами, залишається вирішити, які це мають бути суди, хто буде на лаві підсудних і чи означатиме суд осуд. А зараз же, констатує експерт, ми бачимо, що ситуація із ракетами на території Польщі показала безсилля НАТО, а справа МН-17 – міжнародного права.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому ракета впала на території Польщі.

Також Знай.ua писав про те, що Карасьов пояснив, чим українська політика відрізняється від російської.