Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як пояснює експерт, постійним обстрілом критичної інфраструктури України росія намагається дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію та розкачати її. Тому, констатує він, після G20 був черговий масований обстріл, і це не останній.

«От у нас сперечаються, ставити ялинку, не ставити ялинку, петиції виставляють у Києві, в інших містах. Враховуючи гнилу сутність цього режиму і як вони нам паскудять, Новий рік вони спробують зіпсувати нам», - попереджає Максим Ялі.

Також він стверджує, що обстріли не прив'язані до днів тижня, хоч раніше нас і привчали до понеділків, але крайній обстріл був у середу. До того ж, додає політолог, росіяни прораховують, наскільки швидко ми відновлюємо систему. Як він розповідає, після крайнього ракетного удару наша енергосистема взагалі поділилася надвоє, ми відновили потужності, але, на жаль, на Заході закінчується не лише зброя, а й відповідне обладнання, трансформатори. До того ж, додає експерт, тепер нашу долю розділила і Молдова.

«Для кремля це, так би мовити, побічний ефект. Навіть незважаючи на те, що без світла виявилося Придністров'я, це такий проросійський анклав, на чолі якого стоять російські маріонетки, це також неконтрольована територія на кшталт ОРДЛО. Просто це взаємозалежність енергосистем. Нанесли по потужностям, розподільним станціями на території України, через які йшло енергопостачання до Молдови. Ми експортували частину електроенергії до Молдови, вони від нас залежні у цьому плані», - пояснює Максим Ялі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як сторони бачать припинення російсько-української війни.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, чи все у війні йде правильно для України.