Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Звідки взялися козаки? Радянська історія та українська спиралася на народництво, що народ усьому голова і насамперед селяни, і саме вони все організовували. І тут питання таке: як селянин міг взяти та навчитися військовому мистецтву, воювати, самоорганізовуватись та розпочинати величезні такі операції», - повідомив Сергій Удовік.

За словами експерта, на Січ брали втікачів усіляких, міщан, шляхту, поповичів, навіть розбійників, але не брали лише селян. Як наголосив Сергій Удовік, на селян як на воїнів за часів козацтва ніхто не розраховував. І тим більше селяни не могли самостійно організовувати військові операції, створювати флот та нападати на ворогів.

«У них мають бути якісь досвідчені ватажки. Та й сама має бути стратегія створити флот, організувати, куди нападати та взагалі куди плисти через Чорне море», - заявив Сергій Удовік.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, історик Іван Патриляк розповів, кого насправді можна вважати засновниками Київської Русі.

Також Знай.ua повідомляв про ворогів церкви та народу: філософ Святослав Вишинський повідомив, чому в Україні закріпився тризуб, а не двозубець.