Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Великий князь Литовський Ходкевич дав можливість Івану Федорову, який втік з москви, друкувати шрифтами. Чому той втік із москви, це було цілком зрозуміло. Він затіяв друк, а це була дуже дорога продукція, тоді дуже престижна», - повідомив Сергій Удовік.

За словами експерта, діяльність Івана Федорова дуже заважала розвивати бізнес у москві місцевим переписувачам, оскільки друкована продукція могла легко витіснити написану від руки. Як зазначив Сергій Удовік, саме тому Івану Федорову, який вважається фундатором друкарства, довелося тікати.

«Це (діяльність Федорова – Ред.) викликало явний опір, і йому довелося звідти втекти. І потім він перебрався до Львова», - заявив Сергій Удовік.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, історик Іван Патриляк розповів, кого насправді можна вважати засновниками Київської Русі.

Також Знай.ua повідомляв про ворогів церкви та народу: філософ Святослав Вишинський повідомив, чому в Україні закріпився тризуб, а не двозубець.