Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«рускій мір» - це не лише росіяни і не лише громадяни російської федерації, не лише наші співгромадяни в країнах ближнього та далекого зарубіжжя, емігранти, вихідці з росії та їхні нащадки, а й громадяни, які розмовляють російською мовою або його вивчають всі ті, хто істинно цікавляться російською культурою та її майбутнім», - розповідає Святослав Вишинський.

За його словами, у кут ставиться частка населення, яка є частиною «руского міра», тобто є агентами впливу на території інших країн. До того ж, додає експерт, не обов'язково на території слов'янських країн чи на території колишнього СРСР, всі пласти «руского міра» об'єднуються через усвідомлення причетності до росії. Проте, наголошує гість програми, йдеться про причетність до росії, а не до Русі, тобто це обов'язково стосується лише російського народу і вони обов'язково включають білорусь та Україну.

«Взагалі ми можемо сказати, у чому сенс протистояння «руского міра», взагалі росії та російської імперії Заходу? Захід, особливо його крайніх проявів, такий, як Америка, це ідеократичне суспільство, яке витає в хмарах, люди мріють про побудову нового світу, про нову Атлантиду, про марсіанську колонізацію, про що завгодно - це суспільство, яке виходить із якоїсь абстрактної мети для абстрактної ідеї та підлаштовує буття під себе», - пояснює Святослав Вишинський.

А ось російська ідея, розповідає він, - це консервативна ідея і, відповідно, все у світі має бути підлаштовано під цей консервативний порядок, який мається на увазі під традиційними цінностями. Тобто, робить висновок експерт, ніякого космосу, ніяких витань у хмарах, ніяких перетворень, ніяких революцій, тобто саме в цьому сутність відмінностей між західним та російським світом.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, як росія використала ідею слов'янської єдності.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, що таке насправді інтуїція та як вона народжується.