Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку гостя програми, лукашенко однозначно бути міжнародним терористом не хоче, а відтак вирішив краще бути агітатором, пропагандистом, тому й висловлює всілякі заяви на користь путіна і щодо припинення війни. За його словами, це чисто прагматичний страх опинитися на лаві підсудних.

«І друга історія внутрішня. Я не ідеалізую білорусь, але з тієї інформації, що ми маємо, все-таки білоруси публічно, можливо, бояться виступити, але велика кількість військових і цивільних категоричні противники безпосередньої участі», - розповідає Микола Томенко.

Зокрема, припускає експерт, якщо білорусь ще більше втягнеться у війну, то у лукашенка цілі підрозділи будуть дезертирами або не захочуть воювати, що покаже його слабкість як президента, а насправді самопроголошеного президента. До того ж, додає він, це може призвести до серйозного конфлікту, до його зміщення з посади.

«Він більше думає про себе, аніж про росію чи Україну. Бо цією заявою за Україну переживає, тою заявою за росію переживає, а насправді за свою владу, за свої гроші. Він же теж накрав не мало і ми розуміємо, що він олігарх №1, у білорусі же не нема олігархів, він один, це ж не росія», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, якою буде перемога України.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що сьогодні цілі росії перебувають у тумані.