Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку гостя програми, лукашенко однозначно бути міжнародним терористом не хоче, а відтак вирішив краще бути агітатором, пропагандистом, тому й висловлює всілякі заяви на користь путіна і щодо припинення війни. За його словами, це чисто прагматичний страх опинитися на лаві підсудних.

«І друга історія внутрішня. Я не ідеалізую білорусь, але з тієї інформації, що ми маємо, все-таки білоруси публічно, можливо, бояться виступити, але велика кількість військових і цивільних категоричні противники безпосередньої участі», - розповідає Микола Томенко.

Зокрема, припускає експерт, якщо білорусь ще більше втягнеться у війну, то у лукашенка цілі підрозділи будуть дезертирами або не захочуть воювати, що покаже його слабкість як президента, а насправді самопроголошеного президента. До того ж, додає він, це може призвести до серйозного конфлікту, до його зміщення з посади.

«Він більше думає про себе, аніж про росію чи Україну. Бо цією заявою за Україну переживає, тою заявою за росію переживає, а насправді за свою владу, за свої гроші. Він же теж накрав не мало і ми розуміємо, що він олігарх №1, у білорусі же не нема олігархів, він один, це ж не росія», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, якою буде перемога України.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що сьогодні цілі росії перебувають у тумані.