Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Одна із причин, чому росії не продають зброю, тому що вона не споріднена, а не споріднена вона з англо-саксонським світом, тому що вона демонструє не волю, а сваволю, свавілля або волюнтаризм. Це принципово різні речі», - підкреслює Анатолій Якименко.

Як він зауважує, переважно слово «воля» розуміють саме як свободу. На думку експерта, тут варто підібрати іншу конотацію: це енергія, витоками якої є совість або сумління, і це в жодному разі не впертість.

«Тестують нас, наскільки ми здатні продукувати енергію, іти за своєю совістю. Це не просто енергія, яка звідкись виходить із біохімії, із гормонів, із нейромедіаторів, тощо, і ми танцюємо чи ходимо у спортзал. Це різні речі», - пояснює Анатолій Якименко.

За словами публіциста, совість – це відчуття, яке нас зв’язує із Абсолютом, трансцендентом. Тобто, на його думку, існує Абсолют, існує трансцендентне, а совість нас із цим зв’язує і веде далі.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський пояснив, якими мають бути нові обличчя у владі.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, за що росіяни б'ються на забій.