Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як зазначає експерт, сьогодні світ зіштовхнувся із проблемою надання Україні військову підтримку. Окреслюючи цю ситуацію, він посилається на нещодавню статтю у New York Times, а це видання досить близьке до демократичної партії і воно повністю підтримує лінію адміністрації партії як щодо політичного, так і щодо військового висвітлення війни в Україні.

«У чому полягає проблема військової підтримки? Виробництво навіть не зброї, а виробництво боєприпасів і комплектуючих частин для них. Видання пише про те, що, наприклад, для виробництва необхідної Україні кількості боєприпасів потрібно ще 5-6 років для американського та європейського ВПК», - розповідає Руслан Бізяєв.

Тим не менш, констатує він, Україна потребує військової підтримки вже сьогодні, а відтак можна зробити висновок, що блок НАТО виявився не надто готовим до війни проти росії. З іншого боку, міркує політолог, є маленькі, не такі вже потужні і не такі вже відомі військово-промислові комплекси, які справляються зі своєю задачею: турецький ВПК, ВПК деяких країн Східної Європи та Азії. На його думку, це повпливало на те, що останні види масово переданих Україні видів озброєнь – це ще радянські зразки. Як підкреслює експерт, зброю не тільки треба поставити, зброю ще треба обслуговувати і до зброї ще потрібні боєприпаси.

«Саме це досить і дуже важливо напередодні цієї зими. Тому що вже зараз у деяких засобах масової інформації починає моделюватися ситуація зимової компанії: яка саме зі сторін перейде у наступ або у контрнаступ на лінії фронту?», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що вже навіть європейські лідери зрозуміли беззмістовність переговорів із рф.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, у чому полягає символізм взяття Бахмута для росіян.