Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Уявлення про правильність, етика впливає економічну модель. І саме економічну модель вже забезпечує інструмент держави. Якщо ми етично припускаємо можливість насильства чи домінації цього інструменту над соціальним простором, тоді у нас виходить держава насильства, яка справді була абсолютно природним, абсолютно нормальним явищем до 1934, 1936, 1938 року», - розповідає Олександр Новохатський.

Як він пояснює, наступну форму державного облаштування соціальної системи, етики, економіки та держави як забезпечення інструменту виявили Сполучені Штати Америки на початку саме Другої світової війни, під час неї. Зокрема, додає аналітик, йдеться про так званий курс Рузвельта, вони створили зовсім іншу систему співжиття, зовсім інший порядок на зовсім іншій основі.

«І вони створили іншу форму державного утворення, яка називається державою благоденства. І на сьогоднішній є 29 держав, які перейшли від держави насильства до структури держави процвітання», - констатує Олександр Новохатський.

Проте, зазначає гість програми, сьогодні Сполучені Штати переходять до іншої системи, яку вони називають державою з відкритим доступом з погляду економіки, соціальної етики та державного механізму забезпечення цього простору.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юдкевич розповів, яка мотивація у лікарів-медиків.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв розповів про різницю між сьогоднішнім світоустроєм та 20 століттям.