Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Фактично перший крах ідеології «руского міра» сталася у 2014 році, коли саме ідеологію «руского міра» почали застосовувати в Україні на Донбасі за допомогою російської зброї. Нагадаю, що у 2021 році за пів року до вторгнення владислав сурков резюмував, що таке концепція «руского міра» у його розумінні: це не лише повага до російської культури, це не лише любов до путіна, а й страх перед російською зброєю. Де бояться російської зброї у концепції пана суркова, там також «рускій мір», – пояснює Святослав Вишинський.

Тому, констатує експерт, фактично росія як політичне утворення виявилася нездатною проводити м'яку інтеграційну політику, як її проводили, наприклад, США чи ЄС. Щоб створити великі геополітичні інтеграційні процеси, розповідає він, потрібно бути привабливими економічно та політично. Якщо ж це не виходить, додає філософ, то залишається лише примусити своїх сусідів до того, щоб вони вас полюбили.

Тобто, пояснює він, фактично це глибока психологічна травма російського суспільства, російських еліт, що вся ідеологія і взагалі весь інформаційний порядок денний сучасної росії обертається навколо двох ідей: ми маємо змусити всіх полюбити нас і водночас всі навколо повинні нас боятися.

«Це глибоко ущербна ідеологія, фактично виходячи на світову арену з подібними ідеологічними концепціями, ідеологія «руского міра», як би її не намагалися обґрунтувати певні російські інтелектуали, була приречена на поразку», - підсумовує Святослав Вишинський.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що Німеччина раптом стала головним союзником України у Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи є у росії союзники.