Про це він розповів на своєму каналі.

Як зазначає експерт, нещодавно розпочалася телефонна дипломатія високого рівня: президент Володимир Зеленський переговорив практично одного дня з Ердоганом, з Байденом і з Макроном. Проте, констатує він, нічого принципово нового не було сказано, все ті ж слова підтримки, про зброю, гроші, кредити, але в усіх інформаційних агентствах пройшла фраза про справедливий світ. Експерт наголошує на тому, що Україна вже показала, як вона бачить цей справедливий світ, це 10 пунктів гарантій її безпеки.

«Плюс до цього, безумовно, Україну цікавлять передусім гарантії майбутньої безпеки. Щоб не вийшов черговий такий будапештський кидок у вигляді меморандуму. Звичайно, Україна бачить свою майбутню безпеку та гарантії безпеки у формуванні нової конструкції загальноєвропейської колективної безпеки», - наголошує Дмитро Співак.

До того ж, додає він, комісія вже напрацювала та розробила цей план – «Київський договір безпеки». Як розповідає експерт, там прописано, як усе це має відбуватися на думку України, які держави, які гарантії мають на себе взяти, які зобов'язання, хто і що має підписати.

«Окрім інвестування та допомоги, Україну цікавлять реальні кроки низки країн-гарантів на той випадок, якщо росія через якийсь час вирішить повторити свою спеціальну військову операцію. Тоді, звичайно, допомога та кредити – це мало. Потрібно включати аналог 5-ої статті статуту НАТО і розуміти, що є країни-гаранти, які підписуються під цим, стають поряд і разом з Україною захищають територію не лише України, але вже загальну територію цього нового договору колективної безпеки», - наголошує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, що сьогодні ми спостерігаємо становлення сильної української армії та деградацію армії рф.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, у чому проблема ідеології pax americana.