Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як повідомляє експерт, цього тижня Джанет Єллен відкритим текстом сказала, що епоха дешевого долара закінчується. Він пояснює, що за період президентства Трампа надрукували приблизно 2 трильйони доларів, а за половину першої каденції Байдена – ще 10. Тобто, підкреслює політолог, той рівень державного боргу США, який ще при Обамі планувалося досягти за 50 років, досягли лише за 8,5.

«Як би сказали у Радянському Союзі, п’ятирічку за 3 роки. Що це означає для Сполучених Штатів Америки? Що долар як світова валюта і як зараз єдиний геополітичний інструмент, який має рішучий вплив на світову геополітику, можна втримати лише одним способом – роззувши когось. І ось саме цією коровою, яку вирішили подоїти, стала Європа», - констатує Руслан Бізяєв.

За його словами, уже зараз європейці відчувають, що їхнє економічне і політичне диво закінчується, їхні товари стають неконкурентоздатними, незважаючи на те, що минулий рік ЄС закінчив у трійці світових лідерів і товарообіг із США досягає пів трильйона доларів щорічно. А інструменти політики непрямих дій адміністрації Байдена, додає експерт, призвели до того, що європейські компанії починають потрошку виїжджати у США, оскільки виробництво у ЄС дуже залежить від дешевих енергоносіїв.

«У якій ситуації опинився Євросоюз, ми вже побачили. Макрон фактично не прийняв ультиматум адміністрації Байдена про те, що Європа стає політичним та економічним васалом Сполучених Штатів Америки в обмін на політичну та економічну лояльність щедрого, але справедливого господаря», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Молдові розпочали підготовку до війни з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв пояснив, чого добивається Угорщина, балансуючи між ЄС і росією.