Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Звичайно, це колонізація, така окупація росії відбуватиметься, є новини. Там же не йдеться про те, що вони більше закуповуватимуть газу, там йдеться про те, що Китай будуватиме інфраструктуру всередині російської федерації. Що таке інфраструктура? Не в сенсі житлові будинки для простих москвичів чи білгородців. Ні, інфраструктура – це насамперед порти чи якісь залізниці», – розповідає Михайло Шейтельман.

За його словами, Китай скорі за все візьме це все в концесію, тобто він забере у росіян порти і це будуть китайські порти. Звичайно, пояснює експерт, вони будуть обгороджені, жодного росіянина туди не пускатимуть. Як він зазначає, це нормальна практика у китайців: коли вони забирають щось собі, то просто обгороджують це і кажуть, що формально це ваша територія, але реально – ні.

Тобто, констатує гість програми, росія не матиме до цього жодного відношення і у путіна просто не буде вибору. Раніше, розповідає він, у росії було багато планів щодо будівництва портів на Далекому Сході, вони будували порти на Півночі, щоб вивозити вугілля, але тепер всього цього не буде, оскільки путін не матиме грошей.

«Вони розраховували, що самі продають нафту, газ і це може бути інвестиціями, цього більше не буде. Вони розраховували на іноземні інвестиції, але Євросоюз у черговому пакеті санкцій заборонив інвестиції у гірничорудну промисловість. А хто інвестуватиме в росії гірничорудну промисловість? російських грошей більше немає, а Європа заборонила, залишається Китай, тому все доведеться віддати Китаю», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен розповів, чого боїться путін.

Також Знай.ua писав про те, що Пелюховський розповів, чого сьогодні хочуть ЗСУ.