Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як зазначає гість програми, росіяни завжди говорять із гордістю, що вони – православні. Проте, стверджує рабин, вони не мають релігії, а це святе. За його словами, путін не вірить у жодну релігію взагалі, це відсутність віри у щось, крім себе.

«Коли людина вірить не важливо, у що, у християнство, іслам, ти з нею можеш вести діалог. А коли людина не вірить, вона найнебезпечніша людина. І ось ми опинилися під агресією невіруючих людей. Вони ні у що не вірять», - пояснює Гілель Коен.

Принагідно він згадує, що Баал-Шем-Тов говорив, що візник обов'язково має бути людиною релігійною, нехай навіть не євреєм, і саме таких вибирав завжди він сам. Тобто, пояснює рабин, візник – це водій, цій людині ти маєш довіряти, а довіряти можна лише релігійним людям.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гордон розповів, яку роль виконує Пригожин у цій війні.

Також Знай.ua писав про те, що Коен розповів, звідки взявся хасидизм.