Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як пояснює гість програми, у той момент, коли ми деокупуємо територію, яку вони анексували або яку вони займають, мислення у російській федерації та їхня Конституція автоматично не зміниться. Виходячи з цього, констатує експерт, у їхній свідомості, свідомості цієї країни та носіїв влади у цій країні частина їхньої території, згідно з їхніми документами, буде окупована Україною.

«За правом і міжнародним правом ми відвойовуємо свою територію. Але для них конфлікт існуватиме до того моменту, поки вони не відновлять те, що в них записано в Конституції, або вони не змінять Конституцію», - розмірковує Андрій Вігірінський.

Як він зазначає, росія матиме претензії. Проте, констатує аналітик, вона не зможе наступати і ця стратегія війни, яка виснажує економіку, військові ресурси, соціально-економічний потенціал і може призвести, зокрема, до політичного переосмислення всередині самої країни та відмови цієї країни від того, що призвело, власне кажучи, до того виснаження.

«Ні війни, ні миру. У нас може бути така ситуація, за якої ми не матимемо мирного договору. У нас буде деокупована територія, але ми завжди будемо готові і маємо бути готовими до того, що росія може у якийсь рік наступати, у якийсь рік відступати, готуватися, зосереджуватися для військової агресії», - робить висновок Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, у чому росія прорахувалася.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков повідомив, чи вступить білорусь у війну проти України.