Про це він розповів на каналі «Легіст».

«Суверенітет не належить до якогось об’єкту, а існує у сфері ідей, уяви і відповідних сформованих уявлень. Процес інституалізації суверенітету давним-давно завершений, і відбуваються якісь трансформації, перетворення цього принципу. Тобто суверенітет уже існує як норма, як стан певних суспільних відносин», - повідомив Денис Севрюков.

За словами науковця, для того, щоб точно з’ясувати, коли сформувалася ідея суверенітету, необхідно визначити контекст її появи. Як зазначив Денис Севрюков, суверенітет як ідея стосується влади, боротьби за владу, за статуси, за право впорядковувати колективне життя й боротися за свободи.

«І саме через конфліктність походження цієї ідеї, ми маємо усвідомлювати, що був конкретний історичний і соціокультурний контекст, коли ця ідея стала актуальною і коли вона була сформована. Йдеться про Новий час», - заявив Денис Севрюков.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, громадський діяч Максим Твердохліб пояснив, як має будуватися влада в демократичних державах.

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Олександр Новохатський розповів про українську етичну платформу: «Саме для цього ми жертвуємо життями».