Про це він розповів у своєму блозі.

«Вона (ред. – концепція «25 сходинок до суспільного щастя») – матриця. На неї накладаються всі інші позитивні концепції. Концепція філософії любові – це 25-а сходинка «Будь щасливим» і «Вгамуй власну агресію» – №8. Філософія щастя, філософія серця. Бо одна справа, як ми даємо відсіч ворогові, інша справа – наше співіснування. У нас повинна бути між собою, між українцями, філософія любові», - пояснює Олесь Доній.

А щодо ставлення до ворога, зазначає він, то тут підходить сходинка №3 – «Вчися боротися за свої права і свободи». Тобто, пояснює ідеолог, йдеться про право на власне існування, про наші свободи, про волю та її прояв. Як він підкреслює, безперечно, не можна підставляти другу щоку агресору, має бути гідна відсіч.

«А в чому найбільший позитив цієї матриці? Що це не наполягання до всіх. Коли я її виписував, то виписував її для себе. Тобто я намагаюся виконувати кожну сходинку. І в цьому може бути сутність української ідеї: хочеш, щоб навколо тебе стало краще, - спробуй покращити себе. Спробуй собі спочатку поставити завдання», - зазначає Олесь Доній.

Зокрема, каже він, якщо у концепції прописана необхідність вивчати іноземні мови, то він вивчає їх і сам щодня, хоча це дуже важко. Загалом же, міркує експерт, дуже часто наші політики та громадські діячі хочуть ставити вимоги до інших, але спершу варто ці ж вимоги поставити до самих себе. Тобто, констатує він, ви – не єдиний геній, поруч із вами такі ж генії, варто об’єднати їхні ідеї зі своїми і далі рухатися разом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що останні події у Бразилії – це перша крапля майбутнього дощу.

Також Знай.ua писав про те, що Доній, Гай-Нижник і Томенко організували Всеукраїнський Комітет по відзначенню 150-ліття Скоропадського.