Про це він розповів на каналі «Особистість із Сергієм Дойком».

За словами гостя програми, у тому, що росіяни обкрадають українські будинки, немає нічого дивного. Зокрема, пояснює він, ми по-різному дивимося на цю ситуацію: для нас це мародерство, а росіяни називають це трофеями. Тобто, констатує ідеолог, психологічно вони знаходяться десь на рівні Середньовіччя і в цьому проявляється також їхня імперськість.

«Інші імперії (західний світ же теж не у білих рукавичках) перейшли від територіального загарблення на ідейне поширення, економічне поширення, культурне поширення. Так відбувається конкуренція, і змагання, і захоплення світу», - стверджує Олесь Доній.

Натомість у росії, констатує експерт, люди мислять категоріями Середньовіччя, коли треба лише захоплювати і захоплювати чужі території. Принагідно він згадує, що тоді спокійно здавали міста на розграбування на 3 дні, так здобувалися військові трофеї.

«Тому вони із цим і не боряться, вони вважають, що це норма. Крадіжки – це норма, це їхній військовий трофей. І це у них у світогляді є», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, що боротися за свої права і свободи – це не тільки вийти на вулицю, залізти на барикади і почати Майдан.

Також Знай.ua писав про те, що Табах розповів, як побачене в Україні змінює західних політиків.