Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, у нашій історії є безліч людей, які, усвідомивши себе українцями, іншими від росіян і поляків, своєю роботою зробили величезний вклад у нашу державність і культуру. Водночас він додає, що концепція «25 сходинок до суспільного щастя» розширює сучасне значення українців і вважає такими й тих людей, які себе, можливо, так і не називали.

«Візьмемо Тараса Шевченко, який на відміну від свого побратима Пантелеймона Куліша не вживав ніколи слова «українець», але ж ні у кого сумнівів нема, що Тарас Шевченко – українець, ба більше, великий українець», - констатує Олесь Доній.

Як він пояснює, за концепцією «25 сходинок до суспільного щастя» нам варто увібрати в себе все, що було на нашій землі за всю її історію. Тобто, зазначає ідеолог, йдеться і про культуру інших етносів, які тут жили, без зайвої ксенофобії. За його словами, це близько до поняття політичної нації.

«Отже, концепція «25 сходинок до суспільного щастя» нас вчить не лише усвідомити себе українцем, а й визнати право бути українцем усім іншим. Українці можуть бути різними і мають право бути різними, та ми всі українці. Усвідом себе українцем!», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, що ми повинні підвищувати власний рівень культури, враховуючи, що це не лише матеріальне, але й духовне.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, що для насправді для нації головне – це філософія любові.