Про це він розповів у своєму блозі.

«Варто буде усвідомити, що всі культури, які утворилися в нас і які належать до польської, угорської, російської, єврейської, австрійської, кримськотатарської, ромської, вірменської та інших спільнот, – це наша українська культура. І, відповідно, всі їхні носії – наші», - стверджує Олесь Доній.

Як він зазначає, це алгоритм переможних націй: залучати у свою історію і культуру багатьох інших особистостей, не завжди навіть реальних. Зокрема, к приклад експерт наводить Астерікса і Обелікса із французького кінематографу.

«Якщо ми хочемо, щоб Луганськ, Одеса, Крим були Україною, то нам слід розуміти кримських Ґіреїв як українських ханів, адже Крим – це Україна, а одеських російськомовних письменників – як українських, Айвазовський, Куїнджі, Малевич, Рєпін, незалежно від їхнього етнічного походження, - це українські художники», - підкреслює Олесь Доній.

Ідеолог пояснює, що так потрібно ламати стереотипи відсталої від сучасності гуманітарної традиції. А для цього, констатує він, є шоста сходинка до суспільного щастя – «Збільшуй, а не зменшуй історичний пантеон».

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, що входить в українську культуру.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, скільки російських агентів було в Україні у 2014 році.