Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як розповідає експерт, він звернувся до своїх ще довоєнних знайомих, друзів, зокрема, до європейських та балтійських архітекторів із цією ідеєю. Вони, продовжує гість програми, дуже добре на все це відгукнулися і так з'явилася концепція будівництва міста для маріупольців у макарівській територіальній громаді.

«Я хочу це все перетворити на системний продукт для того, щоб на прикладі Макарова відпрацювати алгоритм і такі міста будувати по території всієї України. Почнемо з мешканців Маріуполя, а далі копіюйте, беріть приклад та будуйте для мешканців усіх постраждалих територій», - заявляє Олег Кленін.

На його думку, цю ініціативу обов'язково підтримають, у це вірить уся їхня команда. До того ж, додає експерт, вони створили білдинг групу, до якої наразі входить 40 компаній, кожна із яких готова будувати.

«Фонд замахнувся збудувати перші 40 міст. Ми так сміливо до цього питання підійшли. На прикладі Макарова, дасть Бог, якнайшвидше, може, навесні зайдуть бульдозери і ми почнемо робити. Критерій істини – практика. Збудували, приїхали, стрічку перерізали, вручили ключі», - робить висновок Олег Кленін.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, як світ перевернувся в контексті війни та за допомогою війни.

Також Знай.ua писав про те, що Кленін розповів про проблему водопостачання в Україні.