Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як пояснює експерт, перекидання такої кількості саме американської техніки у Польщу каже про те, що польські еліти вирішили, що їхнім головним стратегічним союзником і партнером у світі є Сполучені Штати Америки, а не Велика Британія.

«У контексті цього стає зрозуміло, чому польські політики почали так р’яно вимагати репарації з Німеччини і чому така постановка питання викликає не зовсім зрозумілу реакцію у Берліні. Як ми розуміємо, після України найбільш постраждалим суб’єктом від цієї війни є Європа. І тому за великим рахунком адміністрації Байдена вигідно мати такого союзника як Польща саме у Європейському Союзі», - пояснює Руслан Бізяєв.

А тим часом, констатує він, продовжується переозброєння польської армії. Як розповідає політолог, на кордоні з білоруссю зараз сконцентровані і продовжується концентрація, з одного боку, російсько-білоруського контингенту, з іншого – контингенту НАТО. За його словами, багато кому здавалося, що це підготовка до якогось нового етапу нашої війни, але причина може бути в іншому.

«Можливо, найближчим часом ми будемо спостерігати якісь інші події. Тому що просто так концентрувати таку кількість техніки і озброєння, по-перше, занадто дорого, по-друге, неможливо тримати довгий проміжок часто з чисто військово-психологічних причин», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубина пояснив, як змусити росіян припинити війну.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чи можуть бути в українському пантеоні представники інших етносів.