Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Які були правила у старому світовому порядку? Не можна ставити на промоцію певні речі, які викликають війну. І війну як інструмент у Західній цивілізації (я підкреслюю, у Західній цивілізації, щоб не валили на прикладі Іраку, Кувейту чи ще чогось) не можна використовувати як інструмент для просування своїх доктрин», - пояснює Анатолій Якименко.

Тобто, продовжує він, доктрина глобальної безпеки не може нав’язуватися війною, але вона нав’язується поліцією і правоохоронними органами, собаками, сльозогінним газом і палицями – такі були правила.

«путін зламав старий світовий порядок, тому що він сказав, що буде вирішувати війною. Не палицями, не собаками, не сльозогінним газом, а РСЗВ, гаубицями, танками, тощо. Це всіх ввело в шок», - констатує Анатолій Якименко.

За словами експерта, російсько-українська війна ламає цей світовий порядок. Зокрема, пояснює він, через війну люди перестають бути чутливими до легших загроз, якою був, наприклад, коронавірус.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, кого в союзники обрала Польща.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина розповів, чому до ЗСУ великий рівень довіри з боку суспільства.