Про це він розповів на каналі «Легіст».

«Навіщо ядерна зброя як зброя стримування? Стримування від чого? Від можливого застосування по відношенню до цієї ж країни такого ж характеру озброєння. Протиріччя в логіці немає ніякого», - повідомив Андрій Вігірінський.

За словами аналітика, у світі така склалася ситуація, що, якщо, наприклад, в Ірану є ядерна зброя, то в саудитів вона теж обов’язково має з’явитися як засіб стримування. Як зазначив Андрій Вігірінський, така ж ситуація складається з ядерним «шерінгом». Наприклад, ядерна зброя з’явилася на території Японії й Південної Кореї через те, що була відповідна загроза з боку Північної Кореї.

«А якщо всі знають, що ядерна зброя є, усі усвідомлені, і авторитарні лідери й демократичні, про те, що ядерна зброя – це зло, і вона не буде застосована, бо всі свідомі, що її застосовувати не можна, чого всі не зберуться отак колективом, не сядуть за стіл і не скажуть: «Так давайте ліквідуємо її всі»», - заявив Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політичний філософ Володимир Лупацій пояснив, чому російська доктрина вже не працює в сучасному світі.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий Святослав Дубина пояснив, як змусити росіян припинити війну: «Опустилися до рівня інстинктів».