Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Відповідно до норм міжнародного права, до держав, які беруть участь в агресії проти України, належить не тільки росія, а й Білорусь й Іран. Але судити ми маємо не тільки держави, але й фізичних осіб. Тобто йдеться про те, що притягнути до відповідальності треба всіх тих, хто винен у найтяжчих злочинах проти України», - повідомив Олександр Чебаненко.

За словами юриста, притягнути винних у війні до відповідальності можна за допомогою Міжнародного суду ООН, Міжнародного трибуналу з морського права, Європейського суду з прав людини. Як наголосив Олександр Чебаненко, це має бути не одна установа, а цілий комплекс установ, адже у кожної з них своя спеціалізація.

«Але в цьому випадку йдеться не про кримінальну відповідальність. Наприклад, якщо це Міжнародний суд ООН, то це, відповідно, міжнародно-правова відповідальність», - заявив Олександр Чебаненко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, військовий Святослав Дубина розповів про ситуацію росіян на фронті: «Вони звузили спробу прориву».

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак припустив, яка доля чекає на Шойгу та Герасимова після всіх невдач у війні.