Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Тому що відбулося кілька важливих подій, зокрема і в росії, до яких вони йшли. Це переозброєння, яке у них ще триває, зокрема наукоємне переозброєння. Вони залаштували внутрішні проблеми і вивільнили свої ресурси», - пояснює Павло Гай-Нижник.

Окрім цього, додає він, світове економічне загострення і криза ще давали росіянам можливість відволікти увагу від своїх дій. До того ж, констатує він, кремль розібрався зі справжньою політичною опозицією: одних відстріляли, інших – посадили, а відтак руки у путіна розв’язалися.

«Тобто все це готувалося у масштабному процесі і зокрема у контексті, що Європа не ризикне надавати те, що ми зараз бачимо, в тому обсязі і буде примушувати до Мінська-3 із поступовим поглинанням», - зазначає Павло Гай-Нижник.

До того ж, зауважує він, війна – не перший план, адже спершу росія хотіла розколоти Україну зсередини через інкорпорацію донбаської ракової пухлини в українське суспільство і спонсорування проросійських сил, замаскованих під національні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, чим люди волі відрізняються від обивателів.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи змінить путін знову цілі війни.