Про це він розповів у своєму блозі.

Як пояснює експерт, ми не можемо говорити про з’єднання з євроатлантичною цивілізацією, якщо не усвідомимо необхідність бути толерантними. Тобто, констатує він, йдеться про взаємоповагу та терпимість.

«Толерантність – це не лише про ЛГБТ і національні меншини, як дехто думає. Толерантність – це про взаємоповагу до жінок, до чоловіків, до старших, до дітей, до людей з особливими потребами, тощо. Це про те, щоб зробити світ добрішим і взаємокомфортнішим», - підкреслює Олесь Доній.

З іншого боку, зауважує він, ніхто не говорить, що толерантність безмежна, хай навіть і на Заході. Зокрема, у приклад ідеолог наводить той факт, що ніхто не толерує садизм чи канібалізм. А відтак, додає він, ніхто і не змушує українців бути толерантними до росіян.

«Тож концепція «25 сходинок до суспільного щастя» вчить учитися толерантності і вміти встановлювати її межі. Тому ця сходинка і сформульована не «Будь толерантним», бо неможливо бути толерантним до будь-чого, а саме «Вчися толерантності», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чому варто вчитися контролювати свою агресію.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, що держава – лише засіб, боротися потрібно за умови створення щастя.