Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, українська національна ідея попередніх етапів завжди мала на меті боротьбу за державу. На романтичному етапі, констатує він, не було усвідомлення необхідності, далі воно з’явилося, але ще не було зрозуміло, як її здобути, а тоді вже й почалася сама боротьба заради держави. Натомість ідеолог стверджує, що державу не треба сприймати як мету, її варто розглядати як захист.

«Якщо це засіб, то яка мета у існуванні нашої держави? Для чого ми виборювали державу? Для чого ми боролися? Із якою метою? Чи повинна у нас бути держава, де плаче пенсіонер, де виїжджає студент, де немає захисту?», - запитує Олесь Доній.

Як він підкреслює, громадяни повинні розуміти, що вони в безпеці, тобто держава має бути механізмом, що забезпечує захист, а в межах цього захисту повинні бути умови щастя для кожного громадянина.

«Ми не можемо, не маємо права нав’язувати наше розуміння щастя, бо це взагалі миттєвість. Може бути відчуття щастя, коли винесли дитину з пологового будинку чи захист дисертації, чи перший поцілунок. Це одномоментне явище, а от передумови для щастя – це спільне завдання», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Чебаненко розповів, як треба судити винних у війні проти України.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина розповів, чому росія застосовує у війні терористичні методи.