Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Нам треба формувати власну безпеку власною силою. А це означає, що нам треба поміняти структуру держави і взагалі відносини державної вертикалі і горизонталі. І треба зробити квантовий стрибок у своєму розвитку, зокрема і науковому», - стверджує Павло Гай-Нижник.

Водночас, додає він, нам потрібно бачити нову тенденцію – формування НАТО в НАТО, як колись була Мала Антанта і Велика Антанта. Зокрема, експерт говорить про Британію, яка вийшла із Євросоюзу і формує цей безпековий півмісяць, який зараз може впливати на багато речей і де ми можемо відігравати свою роль.

Тим не менш, констатує гість програми, цього нам теж ніколи не вдасться досягнути, якщо ми не перейдемо кордони російської федерації і не розвалимо цю державу. Сама по собі, переконаний він, вона не розвалиться, якщо не долучитися до цього процесу, а це питання української безпеки.

«Коли ми вийдемо на кордони 1991 року, ми здобудемо вічну війну, яка потім знову ж закінчиться тим, чим вона почалася у 2014 і 2022 роках. Це питання життя української нації, навіть не держави, а самої нації як такої. Це питання виживання. Карфаген має бути зруйнований, інакше він поглине нас. І це питання, яке не може дискутуватися, може дискутуватися тільки яким чином і у які терміни», - підсумовує Павло Гай-Нижник.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чому Україна відстає від розвинених європейських країн.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому мають навчитися українці під час війни.