Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, ще 30 років тому Україна відставала від, наприклад, Польщі та Чехії, всього лише на 1 рік. Як він розповідає, Оксамитова революція була у 1989 році, тоді же впала і Берлінська стіна, а у нас аналогічні події, студентська Революція на граніті відбулася у 1990 році.

«Потім настільки почало наростати наше відставання, посилюватися, що воно почало вимірюватися у 20-30 років. путінська агресія спрямована на нищення України, щоби ми ще більше почали відставати принаймні на технологічному рівні», - підкреслює Олесь Доній.

На думку ідеолога, ми можемо розраховувати на ідейний прорив, як це було у Фінляндії, адже саме після цього можливий прогрес на рівні науки та технології. Експерт розповідає, що почав з’ясовувати, де українці виявилися успішними, що з минулих етапів національної ідеї можна використати сьогодні, а де ми відстаємо.

«Виявилося, що за деякими параметрами у нас є відставання на 100 років, а за деякими – на 505 років. Тобто, починаючи від світоглядної Реформації Лютера, яка заклала основи для успіху ідейного, а потім технологічному прогресу Північної Європи. Проривні речі він вніс ще у 1517 році», - констатує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що без толерантності ми не з’єднаємося із євроатлантичною цивілізацією.

Також Знай.ua писав про те, що Гай-Нижник розповів, чим небезпечні мігранти на Заході.