Про це він розповів у своєму блозі.

Як згадує експерт, у 1980-90-х роках під час боротьби за незалежність України наше суспільство з огляду на свій романтизм не побачило, що компартія має вже не тільки політичну монополію, але й монополію великого капіталу.

«Великий капітал в Україні утворився завдяки прямій допомозі номенклатури компартії, комсомолу та КГБ, до яких згодом долучився криміналітет. Монополізувавши фінансові потоки, вони монополізували і політичну систему в країні. І ілюзія багатопартійної «демократії» жодним чином не підточувала її всевладдя», - розповідає Олесь Доній.

За словами ідеолога, не можна стати заможною націю при олігархаті, адже великий монопольний капітал заважає розвитку середнього і дрібного бізнесу, а без цього не зможуть з’явитися політичні сили, які не потраплять у цю пастку великого капіталу. Водночас він попереджає, що мало просто певних фігур з медіа та влади.

«Якщо їх просто посунути, то на їхню зміну за наявної системи монополізованої економіки і політики просто прийде десяток інших. Концепція «25 сходинок до суспільного щастя» вчить, що для подолання системи олігархату слід навчитися демонополізувати економіку і політику. Отже, сходинка №10 – «Сприяй конкуренції, а не монополії», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що без толерантності ми не з’єднаємося із євроатлантичною цивілізацією.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чому Україна відстає від розвинених європейських країн.