Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як розповідає гість програми, кожна людина має своє інтелектуальне, соціальне поле, яке на неї впливає і визначає. Тобто, констатує він, коли людина потрапляє у певне коло, вона адаптується та починає говорити мовою цього кола.

«Тобто те, що ти чуєш, – це не особиста позиція людини. Це не рефлексія, бо це вже критичне мислення. Це гіпнотичний стан. Тобто людина просто потрапила і розмовляє цією мовою тут. Тим паче, що його потенціалу вистачає, щоб це озвучувати, виглядає він, у принципі, розумно. У Фейсбуці таких багато, вони там посилаються на щось», – пояснює Олег Хом'як.

За словами експерта, можна перевірити, наскільки це реально їхня позиція і наскільки там є критичне мислення, через одне: ти задаєш хибну неоднозначну інформацію і дивишся, як людина реагує. Зазвичай, додає він, у відповідь буде таке саме – це штампи, там немає критичного мислення, тому що людина не може осмислити.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що після нашої перемоги путіна приберуть свої ж.

Також Знай.ua писав про те, що Лукач пояснив, чому до держави не приходять інвестори.