Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, перед самим початком Форуму, Міжнародний валютний фонд зробив черговий звіт про стан світової економіки у 2022 фінансовому році. У ньому сказано, продовжує він, що процес дефрагментації світової торгівлі досяг цифри у 7%, хоча на початку 2022 року і всередині його були інші прогнози – від 1% до 7%.

«Цифра 7% - це не скажена цифра, це не дно, але це маркер, який показує, що всі попередні розрахунки, які робили провідні економічні світові структури не виправдались. Враховуючи долю росії у світовому ВВП, вони вважали, що цифри будуть десь у діапазоні до 3%. Але не так сталося, як гадалося. Це тривожний дзвіночок для світової системи економічної глобалізації», - пояснює Руслан Бізяєв.

Щодо українського питання на Міжнародному форумі у Давосі, зазначає він, то з економічної точки зору сказали, що проєкт відновлення України загалом погоджено на Заході, гроші будуть давати, але конкретики мало. А військово-політичні питання, додає експерт, Форум не вирішує, це до Рамштайну, який уже назвали танковим.

«У будь-якому разі, найближчі 2-3 місяці скучно нам із вами точно не буде. Ситуація загострюється по всіх фронтах і це вже зрозуміло. Чи витримає світова економіка новий швидкий поворот і швидкий ривок? Мені здається, наврядчи. Але це процес, який має інерцію. Тобто очікувати якоїсь значної гучної світової кризи, яка би повністю зруйнувала економічний уклад у найближчий рік, я думаю, не варто. Але, в принципі, тенденції зрозумілі: все старе починає вмирати», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що після нашої перемоги путіна приберуть свої же.

Також Знай.ua писав про те, що Хом'як розповів, як відрізнити критичне мислення від штампів.