Про це він розповів на каналі «Дикий live».

«Я взагалі з самого початку вважав, що ця війна, якщо намагатися її якось аналізувати та класифікувати з погляду сприйняття її росіянами, то найточніше її визначення – це релігійна війна, бо це війна з якимись єретиками. Українці в очах росіян ніби зрадили їх, продали душу дияволу», - повідомив Ілля Пономарьов.

За словами гостя програми, росіянам нав'язали, що ця війна є священною, що треба рятувати українців, знищуючи всю українську націю. Як підкреслив Ілля Пономарьов, саме таке трактування війни допомагає путіну утримувати покору росіян. Крім того, зараз у росії намагаються підняти градус пропаганди, щоб підвищити мотивацію воювати.

«Мотивація продовжувати цю релігійну історію і рятувати чужі душі якось падає на тлі військових поразок. І тому новий спосіб утримувати людей у вузді – це спробувати перелицювати ось це у Велику Вітчизняну війну номер 2», - заявив Ілля Пономарьов.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Андрій Вігірінський повідомив, що необхідно зробити для запобігання повторному наступу росії в майбутньому.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Валуйський-Шаригін розповів, які зміни потрібно провести в українській армії.